Ambidekstral [αmbidæg’sdrα’l] adj. -t, -e,
som kan bruge højre og venstre hånd lige godt

Jeg er ikke rigtigt ambidekstral. Langtfra faktisk, jeg har en mistanke om at min venstre arm mest er til pynt. Men når det kommer til musen er jeg glad for at kunne skifte mellem hvilken hånd jeg bruger. Det er jo praktisk når man skriver med højre hånd at have musen i venstre.

Jeg har længe irriteret mig over at copy-pasteknapperne sidder i den forkerte side når man bruger venstre hånd til musen, men jeg har fundet ud af at der er håb for venstrehåndede på en PC alligevel. Se selv:

Højre hånd:

Cut : Ctrl +X
Copy : Ctrl+C
Paste : Ctrl+V
Undo : Ctrl+Z

Venstre hånd:

Cut : Shift-Delete
Copy : Ctrl-Insert
Paste : Shift-Insert
Undo : Alt-Backspace

Kommentarer

 • Den , sagde Peter Brodersen:

  Mozilla-tabs kan i øvrigt også betjenes med måde venstre og højre hånd.

  Mus i højre hånd:
  Næste tab: (venstre)Ctrl+tab
  Forrige tab: (venstre)Ctrl+Shift+tab

  Mus i venstre hånd:
  Næste tab: (højre)Ctrl+PageDown
  Forrige tab: (højre)Ctrl+PageUp

 • Den , sagde Camilla:

  Cool. Pudsigt, jeg kendte kun dem til venstre hånd. Gad vide hvordan jeg er gået glip af dem til højre.