MSPaint

Forsiden
Camillas sider
Det mener jeg!
Ting jeg er stolt af
Det danske sprog
Om xoc.dk
Webdesign
Dårligt webdesign
MSPaint
Links
Freebord
Rollespilscitater

Dette er en opfordring til alle Windowsbrugere! Inden du investerer i dyre tegneprogrammer, så kig lige på Paint! Programmet er lige efter mit hoved: gratis (når man har investeret i Windows), godmodigt -der er ikke så meget man kan ødelægge, det kan åbne og redigere i både .gif og .jpg-format og så er der en vis del nostalgi i det for mig. Min første computer var min fars gamle jeg havde fået lov at overtage. Den kørte Windows 3.1 og det eneste jeg syntes var sjovt ved den computer ud over "Minestryger" var Paint (det hed vist PaintBrush dengang). Jeg brugte timevis på at tegne ubehjælpsomme abstrakte ting som den her nedenunder:

Abstrakt!

Alle de overskrifter der er på mine websider er lavet med Paint. Der findes et hav af gratis fonte til download på nettet, så jeg finder en jeg lige synes vil passe, skriver min overskrift i Paint og så har jeg mulighed for at bruge en font, som brugeren af en side med garanti ikke har installeret på sin computer. Her er Paint også fantastisk, man skal ikke lave alle mulige masker og filtre, det tager 5 minutter at lave såden en overskrift som den i toppen af siden.

Nu vil nogle nok sige at det godt kan ses jeg kun har brugt 5 minutter på min overskrift. Og det er da også rigtigt at Paint producerer nogle low-techting i forhold til f.eks. Adobe Illustrator. Men det er også lidt det der er tanken. Jeg kan godt lide den slags grafik der var i spil i gode gamle dage. Her er et eksempel på det fantastiske Out Run-bilspil, der stod på mange grillbarer i firserne:

Out Run

Hvis du er en af dem der går og savner videospillene fra de sidste to årtier, så skulle du prøve at kigge på Mame.dk. På deres side kan man downloade en emulator der gør ens computer meget langsommere og i stand til at køre de gamle spil, som man også kan downloade på siden. Der er tusindvis af spil på siden.

Kunstens gevrlb er skvt. Sigter man ved siden af, har man en chance for at ramme plet.
- Thorkild Hansen -


Camilla Krag Jensen
camilla(a)xoc.dk
Senest ændret for virkelig lang tid siden