Om xoc.dk

Forsiden
Camillas sider
Det mener jeg!
Ting jeg er stolt af
Det danske sprog
Om xoc.dk
Webdesign
Dårligt webdesign
MSPaint
Links
Freebord
Rollespilscitater

Hvordan websider skal se ud er en smagssag. -Og dog, der er visse retningslinjer det er en meget god idé at følge hvis man vil have folk til at have en god oplevelse på ens sider. Hvis du klikker på "webdesign" ude til venstre kan du se en række ting jeg synes man lige skal overveje inden man kaster sig ud i et orgie af farver og effekter på sine websider. De er selvfølgelig mine observationer, der vil sikkert være mange der er ueninge. Jeg har også samlet et par eksempler på dårligt webdesign. Det er naturligvis ikke et forsøg på at hænge nogen ud, det er der masser af sider der gør i forvejen, se for eksempel Worst of the Web.

Designet på mine sider er meget simpelt og du finder hverken apletter eller animerede ting der blinker og spiller musik. Apletter til menusystemer er vanvittigt irreterende simpelthen fordi de tager for lang tid at loade, men når jeg engang bliver lidt sejere til at kode java kan der godt dukke nogle småprogrammer op . Der er også en ret god grund til at jeg holder det hele simpelt: Jeg er først lige begyndt at lære mig selv at skrive websider. Og ja, de er håndlavede.. Ikke noget med FrontPage eller andre WYSIWYG-editorer (what you see is what you get). Jeg har før brugt HTML-Kit, som er en gratis, nem og brugervenlig editor. Nu bruger jeg UltraEdit, der er fantastisk fordi man kan bruge den til at kode i stort set alle programmeringssprog.

Jeg kan godt lide ideen om at alle, rige og fattige, der har adgang til en computer med internetforbindelse kan lave deres egen hjemmeside. Jeg ved godt at der er begrænset adgang til computere i tredieverdenslande, men der er organisationer der arbejder på at give flere mennesker adgang til internettets resourcer. I teorien er internettet for alle, men den software som mange bruger til at udvikle hjemmesider koster en formue. Men det er jo faktisk muligt at lave en god hjemmeside med f.eks. de ting der hører med til MSWindows eller Linux. Jeg bruger MSPaint til at lave de overskrifter der er på mine sider, og jeg kunne ligeså godt have brugt NotePad, som HTML-Kit (der nu også er gratis) til at skrive siderne. De store dyre grafikprogrammer kan en masse fantastiske ting, men man må spørge sig selv om det er indholdet på en side, eller præsentationen der er vigtigt. Da det gik op for mig at MSPaint også kan gemme i GIF-format blev jeg lykkelig. Her var et program jeg har brugt siden jeg sad og tegnede med min fars computer for 10 år siden, som kunne bruges til mine websider! Der er ikke meget at blive forvirret over i programmet for der er ikke ret mange funktioner, kun lige præcis dem jeg har brug for.

Jeg synes det er meget vigtigt at websider overholder the World Wide Web Consortiums standarder. Du kan læse en god artikel om hvorfor det er så vigtigt her. Alle mine sider er "valid HTML", men jeg har ikke puttet den lille boks du kan se nedenunder på mine sider fordi jeg ikke synes den er så pæn. Hvis du finder en side der ikke validerer, så send en mail og jeg skal straks gøre noget ved det.
Valid HTML!

Jeg bruger style sheets for at det skal være simpelt at ændre på farver, skriftyper osv. Style sheets er en fantastisk opfindelse, jeg tør slet ikke tænke på hvor besværligt det ville være at skrive på alle sine sider, hvordan man vil have dem til at se ud.

Det er beskmmende, at vi lever i en tid, hvor det er lettere at sprnge et atom end en norm.
- Albert Einstein -


Camilla Krag Jensen
camilla(a)xoc.dk
Senest ændret for virkelig lang tid siden