Godt webdesign

Forsiden
Camillas sider
Det mener jeg!
Ting jeg er stolt af
Det danske sprog
Om xoc.dk
Webdesign
DÃ¥rligt webdesign
MSPaint
Links
Freebord
Rollespilscitater

Her er min liste over ting jeg synes man holde i tankerne når man laver websider.

  • Det er nemmest for mennesker at læse sort på hvidt eller i hvert fald mørkt på lyst. Det er meget meget svært at læse f.eks. en artikel i et blad der er skrevet med gråt på sort og det gælder selvfølgelig også en side på internettet. Du kan selv prøve at kigge på de her to eksempler:

  Grå på sort     Pink på blå

  • Der er også mange baggrundsbilleder der gør det næsten umuligt at læse teksten. Hvis baggrundsbilledet er fikseret, altså at det står stille i baggrunden hvis man scroller ned i teksten, kan man blive helt søsyg at at prøve at læse teksten. Baggrundsbilleder kan dog give give en god effekt, for eksempel den diskrete ternede baggrund der er på DRs SKUM-sider.
  • Links skal være understregede! Der er ikke noget mere irreterende end at skulle sidde og pege på alle ord på en side for at gætte sig til hvordan man kan klikke sig videre på siden.
  • Animerede gifs kan være sjove og kan sagtens bruges hvis man synes de tjener et formål. Men man kan også blive vanvittigt irreteret over en dims der blinker og hopper hvis man prøver at koncentere sig om læse noget tekst ved siden af. Se bare på den nedenunder teksten her: Hvis du bliver alt for irreteret af den, kan du i Explorer trykke på stop -og den forholder sig derefter roligt.
    Irreterende gif
  • Frames! De kan være svære at undgå, men jeg synes de skal bruges så lidt som muligt. For det første er de scrollbars der ofte er nødt til at være på dem grimme og for det andet kan man miste orienteringen fuldstændig hvis man en er en af dem der ofte bruger alt+piletaster til at navigere med.

Et klassisk værk er en bog, som folk roser, men aldrig læser.
- Ernest Hemingway -


Camilla Krag Jensen
camilla(a)xoc.dk
Senest ændret for virkelig lang tid siden